wat is mijn IP adres?

Soms wordt je gevraagd om je IP adres of andere technische specificaties over je computer door te geven. Maar waar kan je dit adres terugvinden?

Wat is een IP adres?

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren, hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP-adressen. Een IP-adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf of instantie. Zo is het te achterhalen waar bewerkingen onder een IP-adres vandaan komen. Bij mensen die vanuit huis werken identificeert het IP-adres hun internetprovider. Bijdragen op het internet zijn hierdoor bijna nooit werkelijk anoniem. De persoon achter een IP-adres is in de meeste gevallen te achterhalen, soms direct, maar soms alleen met medewerking van justitie. Deze vraagt vervolgens bij de betreffende provider op wie dat adres op dat moment gebruikte. bron: wikipedia

Wat is mijn ip adres?

Jouw ip adres is:

18.234.97.53

IP blacklisted

Op internet zijn er veel online tools te vinden om te controleren of uw IP adres blacklisted is. Zo kunt u dit bijvoorbeeld checken op: www.ipvoid.com. Vul uw ip adres in en klik op ‘submit now’.

LinkedInTwitterFacebookPinterestEmailPrint

Laat een reactie achter

captcha